header_beeldstrook

ANBI2

De ApneuVereniging is een
Algemeen Nut Beogende Instelling
Klik op de afbeelding voor informatie
 

Heb ik ook apneu ?

Test nu zelf uw risico

Lid worden

Lidmaatschap opzeggen

Al lid van de Facebookgroep? 

facebookgroep

meer dan 2100 leden!!

facebook logotwitte logo

Dossiers

pdf AM2015 2 apneu kinderen toch anders

Apneu bij kinderen: hetzelfde en toch anders

pdf Apneumagazine Dossier huisartsen

In 2004 deed de ApneuVereniging een groot onderzoek* onder haar leden naar de hele keten van diagnose tot behandeling van osas. Overal zag je, zoals te verwachten valt, een normaalverdeling. Dat wil zeggen een groot aantal mensen gaf eenzelfde waardering met wat uitschieters naar boven en naar beneden. Bijvoorbeeld: gevraagd naar de tevredenheid over leverancier of medisch specialist resulteerde dat in een grote berg net onder het rapport cijfer 8. Hoog dus. Geen zuurpruimen, die respondenten. Er vielen zelfs bijna geen onvoldoendes (5 of lager) voor medisch specialisten en leveranciers. En nooit werd er een rapportcijfer 1, 2 of 3 gegeven. Alleen rond de huisartsen deed zich iets vreemds voor...

pdf Centraal Slaapapneu Syndroom (april 2011)

Diagnose en behandeling van CSAS blijft vaak onderbelicht. Dit was de reden voor een aantal specialisten om de koppen bij elkaar te steken en de bestaande kennis op dit gebied te bundelen. Alles bij elkaar in een ApneuMagazine gericht op professionals.

pdf Dossier MRA (maart 2011)

Januari 2010 werd het Mandibulair Repositie apparaat (MRA), de beugel die de onderkaak naar voren houdt in het basispakket van de zorgverzekering opgenomen. We maken een jaar na dato de balans op aan de hand van gesprekken met specialisten, verzekeraars, leveranciers, producenten en ervaringen van patiënten.

pdf Dossier zorgverzekeraar leverancier

Dossier Zorgverzekeraar en leverancier
Uit het ApneuMagazine
September 2010

pdf Is Osas te genezen? (maart 2011)

Regelmatig krijgt de vereniging berichten van haar leden dat ze genezen zijn van slaapapneu. We zetten de belangrijkste kenmerken op een rij en tonen 2 voorbeelden. Laten we geen valse hoop geven: genezing is maar voor een beperkte groep weggelegd. Maar dezelfde programma’s die mensen genezen, zijn ook de programma’s waardoor mensen die chronisch osas houden zich toch stukken beter gaan voelen.

pdf OSAS richtlijn 2009 (patiëntenversie)

pdf RAPPORT Richtlijn Osas 2009 Patientenversie DEFINITIEF 2015

RAPPORT Richtlijn Osas 2009 Patientenversie DEFINITIEF

pdf Richtijn OSAS 2009 (volledige versie)

Richtlijn Diagnostiek en behandeling van het obstructieveslaapapneusyndroom bij volwassenen

pdf Slaapapneu en burn-out - Burn-out, depressie of... osas?

Slaapapneu en burn-out

Burn-out, depressie of... osas?

Door: Drs. Sandra Houtepen-Strong

Veel patiënten en partners hebben in de aanloop van de diagnose geworsteld met de vraag wat hen nu mankeerde. Daarbij kregen zij vaak, ook door professionals, verkeerde etiketten opgedrukt. We hebben de belangrijkste verschijnselen van burn-out, depressie en osas in aparte kadertjes gezet op deze pagina. Als je ze doorneemt zie je op het eerste gezicht grote overeenkomsten. Dat klopt. Toch zijn ook de verschillen aanzienlijk. En de behandeling is een heel andere.